latinica  ћирилица
13/03/2018 |  17:52 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Прњавор: Изведена представа "Седам Снежана и патуљак"

Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Прњавор извела је данас за најмлађе суграђане представу "Седам Снежана и патуљак", у оквиру програма обиљежавања 24. марта - Дана општине Прњавор.
"Седам Сњежана и патуљак" - Фото: СРНА
"Седам Сњежана и патуљак"Фото: СРНА

Представу су, у два термина, погледали полазници дјечијих вртића "Пчелица" и "Бамби", као и ученици Основних школа "Свети Сава" Горњи Смртићи, "Петар Кочић" Шибовска, "Вук Караџић" Доњи Вијачани и "Никола Тесла" Прњавор.

"Намјера нам је била да ставимо акценат на дјецу из сеоског подручја, нама драге сараднике који редовно посјећују наше позоришне представе. На овај начин смо жељели да добију лијеп и занимљив поклон поводом Дана општине", рекла је Срни руководилац овог аматерског позоришта Бранкица Радоњић.

Радоњићева је навела да је представа "Седам Снежана и патуљак" настала на основу текста Тоде Николетића, дугогодишњег пријатеља прњаворске Драмске сцене, омиљеног међу дјецом због шаљивих текстова, али и вишеслојности приче, због чега је занимљив и одраслима.

Она каже да ова представа даје публици могућност за ново схватање класичне бајке "Сњежана и седам патуљака".

"Покушали смо да направимо модернији приступ, са модернијом музиком, режијом, што је наишло на одличан пријем код малишана. Свјесни смо да бајка никада неће изаћи из моде, али је потребно пратити трендове и у позориште увести дух савремености. На тај начин ће и живот представе бити дужи и квалитетнији", додала је Радоњићева.

Млади глумци "Просвјетине" Драмске сцене наредну представу за најмлађе суграђане под називом "Како насмејати принцезу" извешће у петак, 16. марта.

Извор: СРНА