latinica  ћирилица
14/03/2018 |  11:13 ⇒ 18:14 | Аутор: СРНА

Стевандић: Мектић скреће пажњу са активности радикалних исламиста

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да су оптужбе министра безбједности БиХ Драгана Мектића "да лидери у Српској подржавају паравојне организације да би застрашили политичке противнике" имагинарне и скрећу пажњу са терористичких активности радикалних исламиста.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић сматра да те оптужбе представљају најпрљавију кампању чији је циљ етикетирати све оне са којима се Мектић не слаже.

Он је истакао да су све Мектићеве оптужбе имагинарне, без иједног покрића или доказа.

"Очигледно оваквим изјавама Мектић скреће пажњу са терористичких активности и припрема формација типичних за `Исламску државу` или параџемате, који су стварни", нагласио је Стевандић.

Према његовим ријечима, Мектићеве тврдње само говоре о страху од губитка позиција, јер је страх "родио" ту врсту србофобије или аутошовинизма према властитом народу.

"Ништа се друго није ни могло очекивати од човјека који је политички пут утабао пљујући по руководству Републике Српске и поткопавајући оно што Република Српска ради на свом субјективитету и суверенитету, што је идентично ратној кампањи из Сарајева коју смо имали деведесетих", нагласио је Стевандић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је лидере у Републици Српској за националистичку реторику и подршку паравојним организацијама како би застрашили политичке противнике и придобили гласаче уочи октобарских избора, пише Ројтерс.

Мектић је нагласио да политика у Српској тргује страхом, те да је повећан осјећај несигурности.