latinica  ћирилица
14/03/2018 |  15:37 | Аутор: СРНА

Гарда Пантери: Мектић да обрати пажњу на слање људи из ФБиХ у Сирију

Предсједник Удружења ветерана Гарде Пантери Бијељина, Петар Цвијетиновић, рекао је данас да је свака изјава о обуци грађана Републике Српске у Русији бесмислена и апсолутно нетачна и поручио министру безбједности БиХ Драгану Мектићу да се окани Српске и почне да ради свој посао за који је плаћен.
Гарда "Пантери" - Фото: РТРС
Гарда "Пантери"Фото: РТРС

Цвијетиновић је у изјави Срни истакао да Удружење ветерана Гарде Пантери оштро осуђује иступе Мектића и поручује му да би требало да обрати пажњу на оно што се дешава у Федерацији БиХ, односно на чињеницу да тамо људе шаљу на ратишта у Сирију.

- Очигледно је да је велики број људи из ФБиХ на ратиштима у Сирији, али и у Ираку и Либији и нека Мектић о томе поведе рачуна - рекао је Цвијетиновић.

Он сматра да је изјава, коју је Мектић дао Ројтерсу, у сврху предизборне кампање и његове политичке борбе против политичких противника.

- Република Српска је држава српског народа и свакако да смо ми у њој, ми Срби националисти јер је волимо. Ако руководство и шири националистичку реторику, Удружење и ја лично стојимо на тој страни и не споримо свакоме право да воли своје - рекао је Цвијетиновић.

Он је додао да Удружење апсолутно подржава садашње руководство Републике Српске у настојању да се очува Република, њена територија и њен народ.

- Увијек ћемо стајати уз руководство Републике Српске, јер то је нешто што смо стварали, крв проливали, за што смо се борили и што смо успјели да одбранимо и сачувамо - рекао је Цвијетиновић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је лидере у Републици Српској за националистичку реторику и подршку паравојним организацијама како би застрашили политичке противнике и придобили гласаче уочи октобарских избора.