latinica  ћирилица
16/03/2018 |  15:12 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

Удвостручити напоре у спровођењу структуралних реформи

Мисија Међународног монетарног фонда /ММФ/ коју предводи Надем Илахи подстакла је власти у БиХ да у наредном периоду удвоструче напоре у спровођењу структуралних реформи.
Међународни монетарни фонд (Фото: cyprusbusinessmail.com) -
Међународни монетарни фонд (Фото: cyprusbusinessmail.com)

"Радујемо се наставку разговора током прољећних састанака ММФ-а и Свјетске банке који ће се одржати у априлу у Вашингтону. Особље ММФ-а ће у наредним мјесецима посјетити БиХ, како би обавило разговоре у оквиру другог прегледа реформског програма власти који ММФ подржава у облику Проширеног аранжмана", саопштено је из ове финансијске институције.

Током боравка у БиХ од 7. до 15. марта, Мисија ММФ-а направила је оцјену економских дешавања и напретка оствареног у провођењу структуралних одредница које су предвиђене за наредни период.

Разговори који су се водили у Бањалуци и Сарајеву са предсједницима влада Републике Српске Жељком Цвијановић и ФБиХ Фадилом Новалићем, те министром финансија и трезора Вјекославом Бевандом и гувернером Централне банке БиХ Сенадом Софтићем, обухватали су фискалне резултате, реформу пословне климе и дешавања у финансијском сектору.

Мисија ММФ-а је разговарала и са другим владиним званичницима и представницима приватног сектора, наводи се у саопштењу.