latinica  ћирилица
16/03/2018 |  15:46 | Аутор: РТРС

Србија неће дозволити нови мартовски погром на Космету

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је поводом 14 година од мартовског погрома српског становништва на Косову и Метохији да по својој неселективности, интензитету мржње и рушилачкој енергији, тај злочин спада у ред најмонструознијих новог доба и да га Срби никада неће заборавити, нити дозволити да им се нешто слично догоди.
Косово: Запаљена српска кућа (архива) -
Косово: Запаљена српска кућа (архива)

"Данас поручујемо да Србија и српски народ никада неће одустати од инсистирања на правди и кажњавању криваца, те да никада више неће дозволити да се нешто слично догоди. Онима који одговорне за злочин штите поручујемо да никада ништа добро није проистекло, нити може проистећи из патње других и прећуткивања злодела", саопштено је из Канцеларије.

У саопштењу је указано да мартовски погром није био спонтани излив насиља, како тврде заговорници лажне тезе да је услиједио из револта због утапања двоје албанске дјеце у селу Чабра, већ да је без сумње организован од албанских политичких, криминалних и парабезбједносних структура, са циљем да се преостали Срби етнички очисте са простора Косова и Метохије.

Извор: СРНА