latinica  ћирилица
16/03/2018 |  17:40 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

СНСД у Броду обиљежава 20 година од оснивања (ФОТО/ВИДЕО)

Бродски СНСД данас обиљежава 20 година од оснивања.
Бродски СНСД 20 година - Фото: РТРС
Бродски СНСД 20 годинаФото: РТРС

Тим поводом одржана је и свечана сједница, којој је присуствовао и предсједник СНСД-а, Милорад Додик.

Додик је рекао да је прошло 20 година, које су биле изазовне и тешке, али да су  у Броду заједно, успјешнији из године у годину.

"Не ради се овдје само о инфраструктурним пројектима. Покушавамо да изградимо одговорност према локалној заједници и према Републици. Дошао сам овдје да им се захвалим, јер није увијек било лако бити члан СНСД-а", казао је Додик.

Истакао је да је дошао и да их подржи, јер предстоје и избори, гдје ће се мјерити права снага странке.

"Уколико будемо заједно радили, можемо имати историјски успјех", навео је Додик. 

Одговарајући на питања новинара да ли ће, у свјетлу најаве формирања војске самопроглашеног Косова, покренути иницијативу за враћање Војске Републике Српске, предсједник Српске Милорад Додик рекао је да Српска, као уговорна страна у формирању Оружаних снага БиХ, може иступити уколико њена позиција не буде у складу са Уставом и оним што је загарантовано Дејтонским споразумом.

"Ми немамо никакву корист од војске, и не доживљаваамо је као нашу. Наравно, тамо има припадника српске националности и поштујем те људе и њихове послове. Овдје говорим о политичком односу, а тај политички однос говори о томе да би Република Српска требала почети да размиља о враћању Војске Републике Српске у своју надлежност", навео је Додик.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а и начелник општине Брод Илија Јовичић каже да је данас велики дан за Општинску организацију.

"Ми смо једна моћна организација, која из године у годину биљежи све боље резултате. Такав континуитет очекујем и у овој изборној години", истакао је Јовичић.

Додаје да СНСД има снагу за побједу на изборима.

"Стање странке у Броду се поправља у односу на 2012. годину, када смо били у некој, да тако кажем, депресивној фази. Сада са задовољством могу и као предсједник ОО и као начелник да подвучем, у Броду се ствари крећу ка бољем. Општина из дана у дан напредује", навео је Јовичић.

Странка у Броду има двије хиљаде чланова. Општински одбор броји 44 члана, Предсједништво 19, Извршни комитет седам.