latinica  ћирилица
16/03/2018 |  18:31 ⇒ 17/03/2018 | 01:56 | Аутор: РТРС

Бивши посланик СДС-а Борислав Бојић и званично члан ДНС-а! (ВИДЕО)

Бивши посланик и високи функционер СДС-а Борислав Бојић од данас је званично приступио ДНС-у.
Борислав Бојић у ДНС-у -
Борислав Бојић у ДНС-у

Заједно са Ђорђом Крчмаром и Јованом Вуковљаком, у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ чиниће ДНС-ов клуб.

Лидер странке Марко Павић убијеђен да ће Бојић својим искуством допринијети реализацији амбициозних планова.

СДС вјерује да ће их Бојићево напуштање странке ојачати.

Не у ретровизор, већ напријед. Ту је усмјерен поглед Борислава Бојића, након што је, како каже, изуо тешке бетонске ципеле, које је носио у СДС.

Политички гледано, ово је према Бојићевим ријечима, наставак дјеловања благо десно у оквиру, како га назива, Демократског народног центра.

"Нисам на Марсу, с обје ноге сам на земљи, овдје у ДНС-у. Промовисаћу политику ДНС-а, која је народна политика, политика која води оне народне послове који се односе на заштиту интереса Републике Српске", истакао је Борислав Бојић посланик ДНС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Свечно и пред медијима, приступницу и чланску карту, Бориславу Бојићу уручио је предсједник ДНС-а Марко Павић. Пожелио му је добродошлицу у нову политичку породицу и клуб ДНС-а, који је формиран у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

"ДНС је јуче формирао Клуб посланика у ПС БиХ и постаје незаобилазан фактор у БиХ, јер оно што је тамо било опозиција, сада има више посланика од позиције", објаснио је Павић.

Бојић се, тако придружио Ђорђи Крчмару, такође, бившем СДС-овом посланику. У Клубу је и Јован Вуковљак. Повратник у ДНС-ове редове. И он из СДС-ових.

"Прије 2,5 године због техничких ствари, било је мало и сујете, напустио сам ДНС и дјеловао самостално. Послије неколико разговора са господином Павићем, ми смо то мало изгладили и наравно да сам се вратио", каже Јован Вуковљак посланик ДНС-а у ПД ПС БиХ.

То што је чланство Борислава Бојића у ДНС-у постало и званично, судећи према изјавама, није превише потресло СДС. 

Члан Главног одбора СДС-а Зоран Латиновић сматра да са овим потезом СДС јача.

"Подсјетићу вас да су у Приједору били поприлично скромни резултати на изборима и очекујемо да са новим руководством, не само у Приједору, него и у бројним општинама, СДС оствари изборну побједу", рекао је Латиновић.

Изборну побједу и реализацију амбициозног плана, како сам признаје, очекује и Марко Павић. Увјерен је да ће му у томе помоћи и искуство новог члана Борислава Бојића.