latinica  ћирилица
16/03/2018 |  21:02 ⇒ 21:36 | Аутор: РТРС

"Узалуд вам труд свирачи"

Наслов би био у најкраћем одговор на покушај Небојше Вукановића да још једном препере биографију свог стрица Милорада Вукановића.
Милорад Вукановић (Фото: http://www.portaloko.hr) -
Милорад Вукановић (Фото: http://www.portaloko.hr)

Класичном мануипулацијом и документима који не демантују ни једну једину ријеч из нашег истраживања, млађи Вукановић судбине Владислава Турнића и Милорада Вукановића ставља у исту раван и исти текст, иако те судбине немају ниједну додирну тачку, осим Турнићеве куће, о којој је Милорад Вукановић могао само да сања до прије пар година.

Владислав Турнић је због свог патриотизма и осјећаја припадности српском народу осуђен у Сплиту, као и преосталих 13 Срба. Милорад Вукановић је једини који никада није осуђен, а управо он је био перјаница СДС покрета у Дубровнику.

Како је могуће да затворске казне добију људи чија је условно речено кривица била мања, ако се уопште може говорити о кривици. Шта је Милорад Вукановић урадио да смекша суд у Сплиту, и како се извукао од робије, питање је на који би добро било да добијемо одговор.

Да је којим случајем Небојша Вукановић написао текст само о "патриотизму" Милорада Вукановића, било би јасно да је стриц приведен, убрзо пуштен и ослобођен. За Србина у рату, па још у Дубровнку, никаква тортура, шта су преживјели други, који нису чак ни учествовали у оснивању СДС. Владислав Турнић, познато је, скупо је платио припадност свом народу.

За свог живота никада није бацио камен, на "екстремне српске националисте из окружења", што је недвосмислено Требиње, као што је то урадио Милорад Вукановић, у изјави Хјуман Рајт Вочу.

Екстремни српски националсти из окружења су ваљда били припадници Војске Републике Српске из Требиња, међу којима су неки и рођаци Небојше Вукановића.

Владислав Турнић није био члан хрватске делегације у преговорима у Цавтату, Милорад Вукановић сам признаје да јесте. Најзанимљивије од свега је што сам Вукановић свједочи да је у присуству хрватске делегације казао да Срби нису угрожени и да је то што ради ЈНА окупација.

Милорад Вукановић је том изјавом пљунуо и на жртву Владислава Турнића, јер је том изјавом практично тврдио да није угрожен. Доктор Турнић је штавише био и малтретиран и осуђен, али Милорад Вукановић није никада.

И све ово не би уопште било битно за ову причу да Милорад Вукановић није дошао у посјед невјероватно вриједне имовине, на начин да је туђи патриотизам безпризорном кампањом доводио у питање, и да његов рођак, да би покрио ову имовинску трансакцију, није исписао поњаве бесмислених реченица доказујући недоказиво, да је стрико патриота.

Стрико је и данас и деведесетих био само добар трговац!

Извор: Требиње059