latinica  ћирилица
17/03/2018 |  13:56 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Оџак- Редовна одбрана од поплава

Директор Агенције за водно подручје ријеке Саве прогласио је почетак редовне одбране од поплава у оџачкој Посавини.
Опасност од поплава - Фото: РТРС
Опасност од поплаваФото: РТРС

Из Федералне управе Цивилне заштите су навели да се у складу да прогнозираним хидрометеоролошким приликама на водном подручју ријеке Саве у ФБиХ очекује додатно повећање водостаја на овом дијелу тока ријеке Саве.

"О овоме су обавјештени правно лице које је задужено за спровођење мјера активне одбране од поплава које се односе на заштитне водне објекте на поплавном подручју оџачка Посавина, федерално Мнистарство пољопривреде, водопривреде и шумарства и релевантне службе Цивилне заштите", наводи се у саопштењу.

Водостај ријеке Саве јутрос у 7.00 часова на водомјерној станици Брод био је 734 центиметра што представља праст у односу на јуче када је измјерено 712 центиметара, у Шамцу су измјерено 582 центиметра, седам више него јуче, а у Орашју 799 центиметра што је за пет више у односу на јуче.

На водомјерној станици на Сави у Славонском Броду достигнут је ниво од 730 центиметара при којем се проглашава мјере редовне одбране од поплава, а на водомјерној станици Славонски Шамац преостало је нешто мање од 70 центиметара до достизања наведеног нивоа.