latinica  ћирилица
17/03/2018 |  16:38 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Побједници "Трке у камену" Микић и Бошковићева (ВИДЕО)

Ни снажан вјетар ни киша нису омели такмичаре који су у Требињу одмјерили снаге у необичној дисциплини: трци на врх планине Леотар. Био је то изазов који је привукао седамдесет шест учесника свих генерација.
Требиње, награђени учесници - Фото: РТРС
Требиње, награђени учеснициФото: РТРС

Трећу "Трку у камену" организовало је планинарско друштво "Вучији зуб" из Требиња.

Да ли уопште можете и ако можете за колико времена ћете се попети на висину од 377 спратова ? Наиме толика је висинска разлика, коју учесници трке треба да савладају на путу од града до врха Леотара. И то све каменитом планинском стазом, уз изузетно јак вјетар, па и мало кише.

На стази дугој пет километара и двјеста метара требало је савладати и успон, и вјетар и камењар. Десетак такмичара је одустало.

"Задовољни смо како је све прошло, иако нам вријеме није обећавало", рекао је Игор Шкеро из планинарског друштва "Вучији зуб" Игор Шкеро.

Да им крш добро лежи показали су Црногорци који су побједили и у мушкој и у женској конкуренцији.

"Сјајно је било. Ја иначе тренирам у кршу и волим екстремне стазе", истакла је побједница "Трке у камену" Милуша Бошковић.

"Било је јаког вјетра. Љуљало ме по пола метра, али успио сам и да побједим и да оборим рекорд", додао је побједник "Трке у камену" Милош Микић.

А чим заврше један, ове ентузијасте чека неки други изазов, нека друга вертикала, и трка са природом. А ова је, кажу била једна од љепших.