latinica  ћирилица
17/03/2018 |  21:50 | Аутор: РТРС

Ћорић изгубио "добијен" меч, Федерер у финалу!

Роџер Федерер пласирао се у финале турнира из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу, пошто је побиједио Борну Ћорића са 5:7, 6:4, 6:4.
Роџер Федерер - Фото: ТАНЈУГ
Роџер ФедерерФото: ТАНЈУГ

Хрватски тенисер одиграо је одличан меч, није се уплашио првог на свету и био је надомак побједе у два наврата. Први пут када је имао сет предности и 4:2 у другом, тада је Федерер био на конопцима, много је гријешио и чинило се да би Борна могао да направи изненађење.

Међутим, први сервис му је стао, Федерер је лако долазио до брејк шанси и успео је да узме четири гема у низу и да изједначи у сетовима.

У раној фази трећег сета чинило се да је предност на Роџеровој страни, али је Ћорић спасао брејк лопту асом и некако остао у игри све док у седмом гему није највише захваљујући бриљантним ритернима дошао до брејка и 4:3.

У наредном гему имао је двије гем лопте за 5:3, није их реализовао, онда је на брејк лопти направио дуплу грешку и више до краја меча није узео ни поен.

Федерер ће се тако борити за рекордну шесту титулу у Индијан Велсу, 28. из Мастерс серије, а Ћорић ће од понедјељка бити 36. на АТП листи.

Извор: Спорт Клуб