latinica  ћирилица
18/03/2018 |  18:06 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Вукановић злоупотребљавао властиту породицу за прикривања својих лажи (ВИДЕО)

Након што смо у нашем политичком магазину "Печат" утврдили да је случај "Тестамент из Дубровника", у којем је Милорад Вукановић наслиједио кућу и окућницу доктора Владислава Турнића, у најмању руку чудан, братић наводног насљедника Небојша Вукановић ријешио је да се са новинарима и уредницима РТРС-а обрачунава, вријеђајући најприземнијим рјечником.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

Но, то је овом савјетнику Младена Босића, већ дуже, правило живљења. Оно што га често мучи јесте да заборавља шта је у којој прилици рекао, па тако има проблема и са властитим родом.

Један од најбруталнијих напада на СПЦ у Републици Српској извео је Небојша Вукановић, савјетник Младена Босића, тврдећи да су православни свештеници на острву Дакса код Дубровника служили помен усташама. Услиједио је оштар деманти из Епархије захумско- херцеговачке у ком су ,као и јавност Републике Српске, били згрожени Вукановићевим нападом. На прес-конфернцији, коју је након тог демантија сазвао, Вукановић је наставио да брани своје тврдње, истичући да је наводним чином свештеника и лично понижен , као и све српске жртве.

"Зато што је мој ђед Симо ухваћен у Поповом пољу 1941. године у униформи краљеве војске чим је дошао из априлског рата, ухватили су га на њиви и убацили у Ржану јаму", рекао је Вукановић.

Вукановић је погођен јер су му усташе дједа Сима бациле у јаму Ржани до. Међутим, Небојша Вукановић нема, и никад није имао дједа Сима, ни по очевој ни по мајчиној линији. У јаму Ржани до код Љубиња, бачено је 186 Срба, чији су посмртни остаци пренесени у спомен-костурницу у Величанима, гдје су и уклесана имена свих жртава. На списку од 186 имена српских мученика нема Вукановићевог дједа, ни правог ни измишљеног. Заборавивши шта је слагао пред камером, бранећи лаж о помену усташама, недуго након тога, Небојша Вукановић на свом блогу, у тексту "Одговор на ултиматум кумова", за потребе једног другог обрачуна, хвалећи лозу Вукановића написао је:

"Не мислите да ћу ја поклекнути пред вама биједницима и осрамотити ђеда Филипа, кога су хапсили и мучили удбаши, јер није дао отимачима своју земљу и имовину у задругу, или прађеда Симу, који је кости оставио у далеком Сан Франциску." 

Дакле, у новом обрачуну Вукановићев деда зове се Филип, и жртва је удбаша, а Симо се за потребе овог обрачуна премјешта на мјесто прадједа и живот завршава у Сан Франциску. Тако је Небојша Вукановић само у ове двије кратке изјаве изнио неколико лажи и себе, кроз претке које је представљао као жртве, провео кроз неколико историјских епоха и дешавања. Па је ту униформа краљевог официра, априлски рат, усташе и јама, па Удба и коначно одлазак у Америку.

Сљедећи пут када се одлучи да било коме држи слово о моралу, професионалности, истинољубивости и правди, Небојша Вукановић би могао да се сјети како је злоупотребљавао и властиту породицу, за потребе прикривања својих лажи и сензационалистичких наслова.