latinica  ћирилица
18/03/2018 |  19:17 ⇒ 19/03/2018 | 10:08 | Аутор: РТРС

Служба РТВ таксе налази начине да помогне угроженим категоријама; У евиденцији нема молбе Милана Мандића

Поводом писања појединих медија из Републике Српске о начинима и методологији наплате РТВ таксе, служба РТВ таксе Радио-телевизије Републике Српске истиће сљедеће:
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Поменути предмет који су поједини медији из Републике Српске узели као примјер је из 2007. године. У периоду до 2013. године ставови тадашњег менаџмента РТРС-а били су да се због дуговања мора тужити сваки појединац. У прилогу поменути корисник никада се до сада није обратио Инкасо служби ЈП РТРС, јер, потврдиће то и судови у Републици Српској, до сада смо увијек имали разумијевања за овакве и сличне ситуације иако према важећем закону који се тиче наплате РТВ таксе, не постоји могућност олакшица за социјалне категорије, РВИ, слијепа и слабовида лица.

Треба посебно нагласити да Служба РТВ таксе свакодневно у комуникацији с грађанима излази у сусрет и изналази начине да помогне свим социјално угроженим носиоцима обавезе, демобилисаним борцима, инвалидима и удружењима произашлим из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Закон којим је дефинисана наплата РТВ Таксе не гарантује повлаштени статус, нити на било који начин изузима поменуте категорије, али без обзира на неопходност поштивања Закона, Служба свакодневно изналази нацине да олакша могућности измирења насталих обавеза свим грађанима који се обрате и код којих постоји оправданост за примјеном посебног приступа.

ЈП РТРС у евиденцији запримљених захтјева и молби, нема евидентирано да се господин Милан Мандић обратио по било ком основу.

Свим грађанима који имају потешкоћа приликом плаћања РТВ таксе, пружена је прилика да се сваким радним даном обрате Служби РТВ таксе путем бројева телефона 051/339-911; 339-912; 339-816 или на е-маил адресу: rtvtaksa@rtrs.tv