latinica  ћирилица
18/03/2018 |  21:05 ⇒ 21:10 | Аутор: Б92

Морнар преслаб за Звезду

Црвена звезда је без драме уписала прву побједу у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге против Морнара - 91:63.

Меч лопту, црвено-беијли ће имати 25. марта у реванш мечу који ће се играти у Бару.

Најефикаснији ииграч у Црвеној звезди био је Фелдин са 23 поена, а пратили су га Бјелица са 17, као и Рочести и Омић са по десет поена. Занимљиво је да су против Морнара сви играчи Црвене звезде постигли поене.

Нидам је у Морнару био ефикаснији од других, постигао је 16 поена, али их је постигао из 18 шутева. Павић и Рос постигли суп о 12 поена.

Екипа Душана Алимпијевића меч је играла без повређеног Немање Дангубића, док Михаило Павићевић, тренер Морнара није могао да рачуна на Уроша Луковића.

Неизвјесности је било само на почетку прве четвртине, у уводних пар минута када је било 4:4, а онда је Рочести додао гас и кренула је да се повећава предност Београђана.

Већ у првој четвртини била је двоцифрена, мада се на прву паузу отишло са предношћу домаћина од осам поена. У наставку меча Барани су почели да губе ритам, отпор су пружали само Павић и Вујошевић, док је Нидам имао катастрофалан шут за два и три поена, и у првом полувремену је имао шут 1-10. Морнар је за 20 минута упутио и 11 шутева иза линије за три поена, али ниједном није погодио.

Црвена звезда је с друге стране, апсолутно контролисала игру, разиграли су се Фелдин, Добрић и нарочито Милко Бјелица, који је погодио двије тројке из два покушаја, а стопостотан учинак имао је и са линије слободних бацања 4-4.

Црвено-бијели су госте свели само на осам поена у другој четвртини, што је за резултат имало 19 поена предности на полувремену – 41:22.

Домаћин је друго полувреме отворио са две тројке, а у једном тренутку имао је и 23 поена предности, а онда се екипа неочекивано успавала и тим из Црне Горе је ухватио прикључак и "пришао" на – 14. Разиграо се и Нидам, везао пар поена, погодио коначно и тројку из шестог покушаја, али ипак Морнар није имао снаге да се озбиљније укључи у борбу за неку узбудљивију завршницу.

У трећој четвртини дјеловало је на тренутак да ће екипа из Црне Горе успети некако да се резултати приближи домаћину, "пробудио" се Нидам, постигао 11 поена, али ни Фелдин није сједио скрштених руку, па је само у трећој дионици постигао 10 поена. Овај део игре добио је Морнар са 27:23 и то је било све што је урадио на јучерашњој утаккмици.

У посљедњем делу игре Црвена звезда је демолирала Павићевићев тим. У једном тренутку разлика је била 31 поен за Београђане – 91:60.

У два сусрета ове сезоне "црвено-бијели" су оба пута славили - у Београду 88:77, односно у Бару 82:74. Црвена звезда у полуфиналну серију ушла као бранилац титуле, али и као фаворит против црногорског представника. Побједник ове серије играће у финалу против побједника другог полуфиналног пара Будућност – Цедевита.

Београдски клуб је минулог четвртка побиједио Валенсију у Евролигии, док послије сусрета са Морнаром, екипу очекују два нова дуела у два дана (уторак и четвртак) са Панатинаикосом и Фенербахчеом у елитном европског кошаркашком такмичењу. Црвена звезда ће овај циклус утакмица завршити наредне недјеље у Бару другим мечом са Морнаром (25. март).