latinica  ћирилица
18/03/2018 |  21:37 ⇒ 19/03/2018 | 11:24 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Информација о безбједносним пријетњама по БиХ је подвала Српској

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је информација о безбједносним пријетњама по БиХ подвала Републици Српској, те да је скандалозно то што се дешава у Сарајеву, поготово што у томе учествују људи из Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановиће каже да је скандалозно што људи из Републике Српске праве извјештаје о безбједносним пријетњама, набрајају "којекава чуда", лоцирају појединце који овдје имају позиције у друштву и нису безбједносна пријетња.

"Маркирају се људи и организације и скреће пажња од стварних безбједносних пријетњи који постоје у Федерацији БиХ /ФБиХ/. На овај начин нико не прича о параџематима, повратницима са страних ратишта и онима који су отишли, радикалним идеологијама, ко их финансира и спонзорише радикалне идеологије, када то кажем мислим на логистичку и политичку подршку коју, очигледно, добијају у ФБиХ", рекла је Цвијановићева за АТВ.

Према њеном мишљењу, информација о безбједносним пријетњама по БиХ је глупост и подвала Републици Српској, а чињеница како се тај документ нашао у јавности показује колико је БиХ неозбиљна земља.

"Мета је Република Српска и ова прича се уклапа у концепт који се овдје промовише већ неко вријеме од људи који сједе у Сарајеву који настоје закачити мету на Републику Српску, причају о наводном руском утицају, паравојним формацијама, о наоружавања наших легитимних формација као што је МУП на начин да од тога праве регионалну и глобалну безбједносну пријетњу", рекла је Цвијановићева.

Премијер Српске је закључила да је ријеч о некредибилним људима који су ушли у концепт завјере и "мрљања" Српске, а раде то са менторима у Сарајеву и из појединих амбасада, у сарадњи са врло проблематичним безбједносним структурама.

Министарство безбједности БиХ означило је као безбједносну пријетњу по БиХ Равногорски покрет, војводу Славка Алексића, руски Мото-клуб "Ноћни вукови", удружења "РС – Част отаџбине" из Београда, "Ветеране Републике Српске", као и радикалне селефисте, пише портал "Индеx.ба".

У информацији Министарства безбједности БиХ, која је сачињена на основу података добијених у посљедња два мјесеца од полицијско-обавјештајних агенција налазе се и имена појединаца који представљају пријетњу по безбједност, а међу њима су и Џевад Галијашевић, Предраг Ћеранић, Мирослав Лазански и Душко Вукотић, пише портал.