latinica  ћирилица
19/03/2018 |  11:09 ⇒ 11:12 | Аутор: СРНА

Кошарац: Без неправилности на три бирачка мјеста у Сергијев Пасаду

Предсједавајући Групе пријатељства за средњу и источну Европу Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац, у оквиру посматрачке мисије која је надгледала предсједничке изборе у Русији, обишао је три бирачка мјеста у граду Сергијев Пасад, 60 километара сјевероисточно од Москве, гдје нису забиљежене никакве неправилности.
Кошарац у Русији - Фото: СРНА
Кошарац у РусијиФото: СРНА

На тим бирачким мјестима, на којима је било регистровано око 1.300 бирача, нису забиљежени никакви инциденти који би реметили ток изборног процеса, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Бирачка мјеста била су покривена видео-надзором, а након обављеног гласања сваки бирачки листић био је скениран прије убацивања у бирачку кутију.

Кошарац, који је и предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому, у посматрачкој мисији боравио је на позив предсједника Државне Думе Парламента Руске Федерације Вјачеслава Володина.

Кошарац је био дио групе од око 1.500 посматрача из 109 земаља свијета који су надгледали предсједничке изборе.

Посматрачи су покривали нека од укупно 97.000 бирачких мјеста, на којима је право гласа имало 108.968.869 бирача у Руској Федерацији.

Са посматрачима, који су у Москву стигли на позив Државне думе, разговарао је предсједавајући Одбора за спољне послове Државне думе Леонид Слуцкиј, који је поздравио чињеницу да су се сви позвани парламентарци и представници невладиних организација одазвали позиву да посматрају предсједничке изборе у Русији.