latinica  ћирилица
19/03/2018 |  11:11 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Фочанске одбојкашице боре се за освајање шампионске титуле Српске (ВИДЕО)

Фочанске одбојкашице боре се за освајање шампионске титуле Републике Српске.
ОК "Маглић" - Фото: РТРС
ОК "Маглић"Фото: РТРС

Мушкарцима је нешто теже због изласка из Премијер лиге БиХ, али вјерују да ће се након што обнове снагу, вратити међу најбоље.

Прволигашице из Фоче знају како до успјеха. Међу њима је и Маја Машић, која 15 година носи дрес Маглића, а осам година је капитен.

"Ми као екипа добро функционишемо и то се види током наших утакмица", истиче Маја Машић.

Марина Капуран из ОК "Маглић" каже да је одбојка колективни спорт, те да тако и наступају на својим утакмицама.

Нада се да ће ући у Премијер лигу.

Под будним оком тренера, свјесне су да је формула успјеха у њиховим рукама. У овој сезони од седамнаест утакмица, само су једном поражени. 

"Двије године смо вицешампиони Републике Српске и надамо се да ћемо уз мало среће, овај трећу пут коначно ући у Премијер лигу", наводи тренер "Маглића" Владо Вуковић.

Мушки дио клуба је 2016. године из 16 прволигашких мечева изашао као побједник, када су постали шампиони Републике Српске. Кажу, због необичног сплета околности на излазу су из Премијер лиге.

Саобраћајна незгода, повреде играча, опоравак, златне фочанске момке, ипак, нису поколебали.

Тренер-капитен "Маглића" Милан Матовић чврсто вјерује да ће, ако остану у овом саставу, експрено да се врате у Премијер лигу БиХ, са евентуално један или два пораза.

Из општинске касе добијају нешто новца, као и од Министарства породице, омладине и спорта, те Нациналног парка "Сутјеска".

"Набавили смо тренерке, још планирамо да купимо опреме шта је потребно", истиче Дејан Павловић предсједник ОК "Маглић" Фоча.

Фочански одбојкаши и одбојкашице годинама носе титулу најбољег спортског колектива, према избору Општинског спортског савеза.