latinica  ћирилица
19/03/2018 |  16:29 | Аутор: СРНА

Путин: Нема трке у наоружању

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас да Москва неће учествовати у новој трци у наоружању, али да ће обратити неопходну пажњу на јачање својих одбрамбених способности.
Владимир Путин - Фото: RT
Владимир ПутинФото: RT

Путин је на састанку са предсједничким кандидатима које је поразио на јучерашњим изборима рекао да ће Русија задржати план о смањењу трошкова за одбрану у 2018. и 2019. години, пошто су највећа улагања обављена током претходних неколико година.

"Имамо све што нам је потребно и у том смислу смо сигурни. Реализоваћемо све своје циљеве планираним темпом", рекао је руски предсједник.

Путин је позвао своје супарнике са избора да оставе по страни партијске или групне интересе због потребе да се сви напори фокусирају на дугорочне националне интересе, пренио је "Спутњик".

"Волио бих да се сви увијек руководимо дугорочним интересима Русије и руске нације, а да се групни или страначки интереси увијек оставе по страни. То је увијек тешко, али ја позивам на искрен дијалог о дугорочним националним интересима", рекао је Путин.

Он је додао да ће Москва учинити све што може да би спорови са њеним међународним партнерима били ријешени политичким и дипломатским средствима.

Русија жели конструктиван дијалог са свим земљама, али је неопходно да за то буду заинтересоване све стране, напоменуо је руски предсједник.

Према званичним подацима Централне изборне комисије, Путин је освојио више од 76 одсто гласова на јучерашњим руским предсједничким изборима.