latinica  ћирилица
19/03/2018 |  18:23 | Аутор: СРНА

На сајму у Дизелдорфу и шест винарија из БиХ

На сајму вина и жестоких пића "Провајн" који се одржава у њемачком граду Дизелдорфу, ове године биће представљено шест винарија из БиХ, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.
Црно вино - Фото: РТРС
Црно виноФото: РТРС

Своје производе излажу треибињски "Подруми манастира Тврдош", "Комрад", "Подруми Вукоје 1982" и "Виногради Нуић", те мостарски "Хепок“ и "Подруми Андрија" из Читлука.

Компаније из БиХ ће у периоду трајања сајма, који је отворен јуче, имати прилику да предствале своје производе заинтересованим купцима, презентују "винску регију Херцеговине", као и аутохтоне сорте из БиХ и брендиране производе у овом сегмету производње.

Излагачи из БиХ, као и Спољнотрговинска комора, као организатори њиховог учешћа на сајму, надају се доброј посјећености њихове презентације на "Провајну", као и успјешној промоцији производа.

Овај сајам спада у највеће сајмове овог типа у свијету, а намијењен је искључиво бизнисменима у споменутом сектору, те га годишње посјети више од 58.500 представника трговачких компанија из више од 130 земаља свијета.