latinica  ћирилица
19/03/2018 |  20:54 ⇒ 20/03/2018 | 07:43 | Аутор: РТРС

Златко Максимовић: Хоћемо успјешну Српску

Покрет Успјешна Српска у претходном периоду је порастао и проширио се, тренутно броји преко 5.000 чланова, наводи у разговору за ИнфоБијељина лидер Покрета Златко Максимовић, који додаје да се скоро свакодневно придружују људи са идејом и вољом да стање мијењају.
Златко Максимовић (фото:infobijeljina.com) -
Златко Максимовић (фото:infobijeljina.com)

- Имамо преко 5000 чланова и тај број није коначан, јер нам се скоро свакодневно придружују људи са идејом И вољом да стање мијењају, што је мени посебно драго. Тренутно смо присутни у седам од девет изборних јединица у Српској, а у плану је формирање још једног градског И два општинска одбора до краја мјесеца. Логичан слијед догађаја у овој фази био је формирање документа који ће на једном мјесту објединити основне постулате и принципе нашег Покрета. Манифест је управо то- дијагноза свих проблема у друштву, али и рецепт за опоравак. Ми желимо да Република Српска заиста буде успјешна и да грађани живе боље. Манифест ће показати да, поред тога што желимо, и можемо и знамо како то да постигнемо. 25. марта на нашој конвенцији представићемо све детаље и кренути у даљу реализацију зацртаног циља коме тежимо од свог оснивања и по ком и носимо име - желимо јаку и успјешну Српску - истиче Максимовић.

На питање како се Покрет Успјешна Српска припрема за изборе, Максимовић је истакао да се за изборе не треба спремати, избори су тест и за странке и за политичке лидере да ли су у претходном периоду испунили очекивања грађана и радили свој посао ревносно.

- Када кажете "спремамо се за изборе" то одмах асоцира на покретање нечега што није радило до тада. Ми смо у претходном периоду много радили на ширењу наше идеје кроз конкретне активности и на изборима очекујемо потврду нашег рада. Народ то итекако види и зна да препозна. Ако конкретно говоримо о кампањи, биће усмјерена на представљање наших резултата. Уз то, наш тим стручњака у претходном периоду радио је на изради програма за економски опоравак Српске, што ћемо такође представити грађанима - напомиње Максимовић.

Говорећи о очекивањима поручио је да су поприлично утопијска и додаје да се нада се поштеним изборима.

- Надам се новој енергији. Бирачи су засићени политикама и странкама које се ротирају на сцени. То се осјећа већ годинама, али надам се да је народ коначно смогао снаге да пресијече и овај пут гласа за себе, за своје добро и добро својих породица. Мислим да је то вријеме и дошло. Недавно је на једној фасади у Бањалуци освануо графит "Ви који бјежите из Српске, не шаљите новчану помоћ родбини. Они су гласали за ове због којих сте морали да одете". То најбоље осликава ситуацију у којој је ово друштво тренутно и због те "климе" ми у Успјешној Српској сматрамо да ће овога пута народ гласати за себе. С друге стране, иако о томе нерадо говорим јер волим да резултати говоре умјесто нас, очекујемо петоцифрен број гласова, а самим тим и директне мандате за Народну Скупштину Републике Српске - истиче Максимовић.

Он је нагласио да је Покрет Успјешна Српска у претходном периоду био заузет бројним активностима, израдом програма за економски опоравак Српске, али и ширењем Покрета.

На питање да ли ће подржати неког од кандидата за водеће функције - предсједника Ррепублике Српске,  члана Предсједништва Максимовић је нагласио да се ова тема још није нашла на дневном реду.

- Са том одлуком не журимо, јер има времена за одлучивање о томе. Наравно, континуирано пратимо ситуацију и актуелна дешавања на политичкој сцени. Оно што је извјесно је да ће по питању доношења ове одлуке и чланство и страначки органи бити на истом курсу. Одлуку ћемо донијети заједнички и водећи се интересима грађана као и до сада - каже Максимовић за ИнфоБијељина.

Поручио је да је рано говорити о кандидатима за неку од функција и нагласио да ће Покрет Успјешна Српска о томе разговарати на страначким органима и донијети одлуку која ће водити циљу- бољој и успјешној Републици Српској.

Извор: InfoBijeljina.com