latinica  ћирилица
19/03/2018 |  21:30 | Аутор: СРНА

Кустурица: Побједа Путина доказ да ријеч коју он изговори стоји као тврђава

Прослављени српски режисер Емир Кустурица истакао је да је побједа Владимира Владимировича Путина на изборима за предсједника Руске Федерације доказ да ријеч коју он изговори стоји као тврђава, док говор већине његових западних колега, према већ устаљеном реду, од истине прави лаж.
Емир Кустурица - Фото: РТРС
Емир КустурицаФото: РТРС

"Та побједа није само његова! Велики резултат су помогли водећи политичари у Енглеској, њихове колеге у Њемачкој и Француској. Као да су заборавили како је лаж о употреби хемијског оружја већ проваљена у Ираку, а чак је и Тони Блер признао ову вампирску дјелатност, па је у штампи Енглеске и Америке било ријечи о његовој одговорности. Преварио читаву цивилизацију, нови рат је започет. Није суђен вјероватно због тога што се стварним власницима западне демократије чинило да ће превара моћи још да се користи", истакао је Кустурица, коментаришући убједљиву побједу Путина на предсједничким изборима у Русији.

Он је навео да је у случају Русије и избора темпиран процес који једино Русима није одговарао.

"Зашто би Русија убијала по Енглеској нервним гасом неколико дана уочи избора и њима толико важног Свјетског првенства у фудбалу? Зашто би Путин кварио репутацију своје земље на дан својих избора? Ту логику су занемарили Тереза Меј, Борис Џонсон, али и онај који је мислио да ће афера онемогућити Владимира Владимировича да постане предсједник Руске Федерације. Десило се обрнуто", рекао је Кустурица за портал "Искра".

Он је додао да је Путинова побједа скоро 20 одсто већа него на предсједничким изборима из 2012. године.