latinica  ћирилица
19/03/2018 |  21:58 | Аутор: Блиц

Коларов нови капитен Србије, Матић замјеник

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић овог понедјељка окупио је играче уочи пријатељских мечева против Марока и Нигерије. Пред ове мечеве дошло је до промјене, па ће нови капитен националног тима бити Александар Коларов.
Александар Коларов - Фото: ТАНЈУГ
Александар КоларовФото: ТАНЈУГ

Лијеви бек Роме ће заменити Бранислава Ивановића који је до сада обављао ту функцију, док ће Коларова када није на терену замјењивати Немања Матић.

- Захваљујем се селектору на повјерењу да будем капитен, дуго сам играо са Банетом, и посебна ми је част да сам га наслиједио. Ту бих ставио тачку, јер много волимо да полемишемо, а нема никаквих проблема у екипи. Нисам причао са Банетом, али дуго сам овде и знам да ћу моћи да се носим са траком коју сам задужио - рекао је Коларов.

Искусни дефанзивац ће први пут капитенску траку понијети у Торину у петак (20.30), на утакмици против Марока.

- Играо сам на Олимпијском стадиону у Торину, чак мислим да сам дао и два гола тамо, па је ово добра најава за меч са Мароком.

Селектор Србије Младен Крстајић је поред ових промјена саопштио и да има кадровских проблема пред пријатељске мечеве.

- Драго ми је да смо се окупили. Што се тиче списка, имамо проблем са Сергејем Милинковић-Савићем, он је повријеђен, стигао је и биће са екипом, Лука Миливојевић има проблема са ложом, Вељковић ће нам се прикључити у сриједу, а Вујадин Савић је теже повријеђен. Ново име је Немања Максимовић. Нови капитен ће бити Александар Коларов, Немања Матић ће га замјењивати, док Бане остаје са нама. Са Ивановићем сам причао нормално, нема никаквих проблема, то су ствари које се догађају - истакао је Крстајић.