latinica  ћирилица
20/03/2018 |  12:35 | Аутор: СРНА

Миловић: "Црна листа" Савеза за промјене пише оптужнице у Тужилаштву БиХ

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Миловић рекао је да постоје сазнања да би Тужилаштво БиХ ускоро могло да подигне оптужнице за криминал и ратне злочине против појединаца из Републике Српске, а на основу "црне листе" коју је направио Савез за промјене.
Срђан Миловић -
Срђан Миловић

Он је рекао да су интерпелације о којима се расправља у Народној скупштини, као и имена удружења и особа који су наводно опасни по безбиједност БиХ, дио сценарија који пласира опозиција у Српској у оквиру припреме јавности на дискредитацију појединаца и удружења који подржавају предсједника Српске Милорада Додика.

"Интерпелације имају задатак да појачају тај утисак и отворе простор за подизање таквих оптужница, а циљ оптужница није стварна борба против криминала, него уклањане политичких противника, неистомишљеника и оних који подржавају Додика", оцијенио је Миловић.

Он је истакао да се оптужнице "припремају и монтирају под патронатом Министарства безбједности БиХ односно министра Драгана Мектића, који је најмање министар безбједности, а много више портпарол накарадне политике урушавања Српске".

"Мектић је један од главних егзекутора свега тога. У његовом случају ријеч је о класичној злоупотреби службеног положаја с циљем елиминације што више патриотских снага и појединаца из Српске како би што лакше срушили Милорада Додика", оцијенио је Миловић.

Он је рекао да су и опозиција, а и странци који је подржавају свјесни да док не склоне Додика, не могу ништа постићи на политичкој сцени.

"На листи нису само људи из СНСД-а већ сви они који Додика подржавају. Дио те приче су и недавно објављена имена организација и појединаца који су наводно пријетња по мир и безбједност БиХ. Тај план су направили странци који га и финасирају", тврди Миловић.

Нажалост, нагласио је Миловић, према мишљењу српског министра Драгана Мектића, највећу опасност по безбиједност БиХ представљају борци и официри који су више пута рањавани.

"Ако то није издаја националних интереса Српске, онда не знам шта је", рекао је Миловић.

Према његовим ријечима, Мектић као главну терористичку организацију проглашава највећу антифашистичку организацију у Русији "Насљеднике побједе".

"Највећу антифашистичку организацију у свијету која броји два милиона чланова и која искључиво баштини традицију антифашизма, Мектић проглашава пријетњом по безбиједност. Поставља се питање за кога он ради", упитао је Миловић.

Он је оцијенио да се овакво агресивно угрожавање националних интереса није десило ни на почетку рата, у периоду разбијања бивше Југославије, нагласивши да оне који то чине, најблаже речено, треба да буде срамота.