latinica  ћирилица
20/03/2018 |  18:29 | Аутор: СРНА

Нетањаху: Афрички мигранти већа пријетња од џихадиста

Електрична ограда дуж границе са Египтом спасила је Израел од напада џихадиста, као и таласа афричких миграната, који су још већа пријетња за државу, изјавио је израелски премијер Бењамин Нетањаху.
Бењамин Нетањаху (Фото: screenshot-entebbenews.com) -
Бењамин Нетањаху (Фото: screenshot-entebbenews.com)

Он је на конференцији за новинаре у израелском граду Димона рекао да би Израел био мета жестоких напада терориста из Синаја да није изграђена ограда или, како је он рекао, још веће пријетње доласка илегалних миграната из Африке.

Израелско Министарство унутрашњих послова саопштило је да се у Израелу тренутно налази око 42.000 афричких миграната, који су углавном дошли из Судана и Еритреје и да је Влада наредила да хиљаде њих морају напустити земљу или ће, у противном, бити затворени на неодређено вријеме, пренио је АФП.

"Говоримо о јеврејској и демократској држави, али како можемо да обезбиједимо такву државу уз долазак прво 50.000, а затим 100.000 и 150.000 миграната годишње? Након милион или милион и по, можда бисмо морали да се затворимо. Нисмо се затворили, већ смо изградили ограду", рекао је Нетањаху.

Извор: СРНА