latinica  ћирилица
21/03/2018 |  13:11 ⇒ 13:35 | Аутор: Б92

Распродато свих 81.000 карата за Србија - Бразил

Све улазнице за меч трећег кола Свјетског првенства у Русији између Србије и Бразила су распродате.
Улазнице за СП у Русији (Фото:fss.rs) -
Улазнице за СП у Русији (Фото:fss.rs)

"Орлови" ће се 27. јуна састати са "Селесаом" на затварању групе Е, док ће тринаест дана раније играти са Костариком у Самари, односно 22. јуна са Швајцарском у Калињинграду.

Најјефтинија карта за дуеле групне фазе је 105 долара, док је најскупља 210 долара. Истовремено, карте такозване четврте категорије могу да купе само држављани Русије по симболичној цијени од двадесетак евра.

С друге стране, за окршаје са Костариком и Швајцарском остале су само улазнице прве категорије.

Ово је потврдио и генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић.

- Распродате су карте за утакмицу Србије и Бразила, док је још мало остало за мечеве са Костариком у Самари и Швајцарском у Калињинграду. Меч Србије и Бразила један је од најтраженијих на турниру и влада велико интересовање широм свијета, не само у Србији и у Русији - рекао је Шурбатовић у Руском дому, гдје је амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин уручио првих шест "навијачких пасоша" за Мундијал.

Шурбатовић је увјерен је да ће Србија у Русији имати подршку као да игра на домаћем терену.

- Сам пласман на Мундијал је велики успјех и има посебну тежину јер наступамо у братској Русији. С обзиром на историјски добре односе двије земље, убијеђен сам да ћемо се у Русији осјећати као на домаћем терену и са ћемо имати убједљиво највећу подршку на СП - закључио је Шурбатовић и пожелео српској и руској селекцији пуно успјеха на највећој фудбалској смотри.

Према подацима ФИФА, од прије садам дана, до сада је продато око 1,7 милиона улазница за највећи догађај у свијету спорта.

Мундијал је на програму од 14. јуна до 15. јула, а Русија је за ову прилику укинула било какве визе за земље учеснице и њихове навијаче.