latinica  ћирилица
21/03/2018 |  13:45 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мектић поткопава безбједност БиХ

Док министар безбједности БиХ Драган Мектић снажно поткопава безбједност БиХ, Представнички дом парламента БиХ, нажалост, не поклања пажњу овом питању, изјавио је посланик у Представничком дому Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је у паузи засједања, након што није прихваћен његов приједлог да у дневни ред сједнице буде уврштена информација о стању безбједности у БиХ поводом алармантних изјава и извјештаја министра безбједности БиХ Драгана Мектића, рекао новинарима да је безбједност постала "играчка у рукама неодговорног министра", а да парламент нема снаге да о томе уопште разговара.

"Већ годинама министар безбједности прича изван БиХ да у њој постоје паравојске, параполиције, појединци који поткопавају уставни поредак БиХ, а нешто слабије говори о параџематима, присуству ИСИЛ-а, повратницима са страних ратишта", истакао је Шпирић.

Он је нагласио да када Мектић говори о Републици Српској као проблему за БиХ, онда добије подршку Федерације БиХ /ФБиХ/, а када он говори да се разговара о БиХ, онда посланици из ФБиХ уопште не желе да разговарају о безбједности у БиХ.

"То је тешка спознаја и плашим се да улазимо у тешко вријеме, а да нам накнадна памет неће помоћи", каже Шпирић.

Он је поручио да се неко игра са наоружањем у БиХ, али да Мектић о томе или не зна или не жели да јавно говори.

"Хтио сам да о томе разговарамо на затвореној сједници, али, нажалост, за то нисам добио подршку", рекао је Шпирић.

На питање новинара да ли је за СНСД прихватљив захтјев за измјене Закона о кривичном поступку БиХ, Шпирић је навео да ће СНСД "дозволити да процвјета љубав између ХДЗ-а и СДА", како би се видјело ко блокира БиХ и на који начин.