latinica  ћирилица
21/03/2018 |  16:14 ⇒ 22:09 | Аутор: РТРС

"Ноћни вукови" стигли у Бањалуку (ФОТО)

Чланови Мотоциклистичког клуба "Ноћни вукови" стигли су у Бањалуку гдје су посјетили Храм Христа Спаситеља и локацију на којој ће бити изграђен Руско-српски центар. У турнеји учествује 20 бајкера из Русије, а у ходочашћу им се придружују чланови других мото удружења, духовна лица и грађани.

“Ноћни вукови” ни у ком смислу нису пријетња за безбједност никоме, па ни БиХ, изјавио је предсједник Мото федерације Русије Еевгениј Строгов, који је са руском бајкерском групом “Ноћни вукови” стигао у Бањалуку. Одбацио је политички контекст, у који неки желе да доведу турнеју “Руски Балкан”.

“Наша путовања организујемо више од десет година и сваке године смо у Бањалуци. Ово путовање посвећено је Видовдану, а наш задатак је, прије свега, ширење пријатељства и мира међу православним народима, али и упознавање народа Балкана са руском културом. Наш основни задатак је да обиђемо православне храмове”, нагласио је Строгов.

Ноћни вукови посјетили Храм Христа Спаситеља

Подсјећамо, руски бајкери Ноћни вукови, који се налазе на десетодневној турнеји, ушли су у Републику Српску синоћ око 19 часова на Граничном прелазу Павловића Мост, након што су око 40 минута задржани на граничном прелазу са Србијом. Дочекали су их пријатељи из Српске, такође бајкери, и у знак добродошлице уручили им православне иконе.

Ноћни вукови у Бањалуци