latinica  ћирилица
22/03/2018 |  09:10 ⇒ 09:10 | Аутор: Б92

Јокић сјајан, Теодосић тројкама погурао Клиперсе (ВИДЕО)

Одличну партију протекле ноћи у НБА лиги одиграо је Милош Теодосић у побједи Лос Анђелес Клиперса над Милвоки Баксима 127:120.
Никола Јокић  (Фото:NBA) -
Никола Јокић (Фото:NBA)

Теодосић је као стартни плејмејкер постигао 15 поена (5/8 из игре) погодивши четири од пет покушаја за три поена, те имао четири асистенције, два скока и једну украдену лопту.

С друге стране, српски центар Бобан Марјановић је одлуком тренера паузирао послије три узастопна наступа.

Клиперси су стигли до битне побједе у борби за плеј-оф, искористивши повреду Јаниса Адетокумба који је искренуо скочни зглоб у првом полувремену.

Тим из Лос Анђелеса је шутирао 60% и серијом 13:0 стекао 14 поена предности послије првог квартала, а посебно је доминирао Деандре Џордан са 14 поена и десет скокова у том периоду.

У другом кварталу су се Бакси разиграли, али је Теодосић контролисао резултат у корист Клиперса погодивши три од своје четири тројке уз још једно полагање.

Џордан је меч завршио са 25 поена и 22 ухваћене лопте, уз четири асистенције, а најбоље су га пратили Остин Риверс са 19, Лу Вилијамс са 19 поена и осам проигравања, те Тобајас Херис са 18 поена.

Најефикаснији у редовима Бакса био је Крис Мидлтон са 23 поена, шест асистенција уз по четири скока и украдене лопте, 20 је додао Џабари Паркер, а 19 уз осам асистенција убацио је Ерик Бледсо.

Адетокумбо је до повреде провео 17 минута на паркету и за то вријеме постигао 12 поена уз по два скока и асистенције.

Јокић је са 21 поеном, седам скокова и пет асистенција предводио Денвер Нагетсе до победе 135:102, важне у борби за плеј-оф.

Српски центар је био перфектан у првом полувремену погодивши свих шест шутева из игре, да би до краја промашио само два (9/11, 2/2 тројке).

Нагетси су декласирали Булсе, имали су и 46 поена предности и стигли до прве побједе у трећем мечу турнеје током које ће одиграти укупно седам утакмица.

Извор: Б92