latinica  ћирилица
22/03/2018 |  12:36 ⇒ 14:34 | Аутор: СРНА

Митровић: Помоћ свим пољопривредним произвођачима у Српској

У Бијељини је одржана радионица на којој је представљен пројекат развоја конкурентности у руралним подручјима који финансира Међународни фонд за развој пољопривреде.
Бијељина - пољопривредници - Фото: РТРС
Бијељина - пољопривреднициФото: РТРС

Представљен је пројекат развоја конкурентности у руралним подручјима, који финансира Међународни фонд за развој пољопривреде /ИФАД/ који ће, за разлику од досадашњих, обухватити све локалне заједнице у Српској.

Директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Стефан Митровић, рекао је да је циљ радионице упознавање са кластерским начином организовања у пољопривреди, као и да се у пројектном подручју идентификују конкурентни ланци вриједности и заинтересовани учесници из сектора воћа, поврћа и секундарних шумских плодова.

Вриједност пројекта је више од 10 милиона марака. 

У раду скупа учествовао је и директор Међународног фонда за развој пољопривреде као и представници удружења, задруга, општина, локалних развојних агенција и савјетодавних служби, те откупљивачи. Скуп је организовала Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министартсву пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске.

Извор: Д. Глишић/РТРС