latinica  ћирилица
22/03/2018 |  21:46 ⇒ 21:50 | Аутор: СРНА

Хрватска: Апел возачима да не крећу на пут због лошег времена

Хрватски ауто-клуб апелује да возачи у Хрватској због изразито лоших временских прилика - олујног вјетра и сњежне вијавице одгоде путовања из унутрашњости земље према Далмацији и обрнуто.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Због тешке саобраћајне несреће на путу Свети Рок /А1/ - Грачац саобраћају само путничка возила, а због преврнутог теретног возила на Јадранској магистрали код мјеста Стариград затворена је једна коловозна трака, наводе из ХАК-а.

За саобраћај су због олујног вјетра затворени путеви Свети Рок и Поседарје, Масленица-Затон Обровачки, Грачац-Книн, Јадранска магистрала између Сења и Свете Марије Магдалене.

У већини крајева у Хрватској, како се наводи, коловози су мокри и клизави, а због ниске температуре могућа је поледица, посебно на мостовима и надвожњацима у унутрашњости.

Из ХАК-а упозоравају возаче да прилагоде брзину и начин вожње условима на путу и да не крећу на пут без зимске опреме.

Због срушених и препријечених стабала на путу, вози се отежано на дионици Јадранске магистрале између Биограда и Пакоштана, а због одрона на Јадранској магистрали у мјесту Плас вози се уз ограничење брзине уз регулацију семафорима.

Према подацима метеоролога, једна мјерна станица у близини Сења поподне је забиљежила удар буре од 170 километара на час.

Очекује се да ће бура наставити да јача и да би током ноћи оркански удари могли бити на великом дијелу обале, а у неким градовима Далмације могу бити и преко 130 километара на час.