latinica  ћирилица
23/03/2018 |  08:53 ⇒ 08:59 | Аутор: Б92

Новак и Виктор послије преокрета елиминисани

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у дубл комбинацији са Виктором Троицким поражен је на старту Мастерса у Мајамију.
Новак Ђоковић и Виктор Троицки (Фото: https://twitter.com) -
Новак Ђоковић и Виктор Троицки (Фото: https://twitter.com)

Тенисери из Србије елиминисани су од дубл комбинације Мектић/Пеја резултатом 4:6, 6:4, 10:3.

Новак је лоше отворио меч, јер је претрпио брејк већ у првом сервис гему, у којем је направио двеиј дупле грешке.

Хрват и Аустријанац су предност искористили да наставе да повећавају предност, али је код 4:1 услиједила велика серија Срба. Полако су се Виктор и Новак враћали, два пута одузели сервис ривалима, а онда је и Ђоковићев ритерн прорадио. Тим ударцем је обезбиједио још један брејк, уједно и сет за 6:4.

Током другог сета није било толико осцилација у игри, тенисери су били сигурни при својим сервисима и послије 32 минута игре на семафору је било 5:4 за Ђоковића и Троицког.

Српски играчи жељели су да овде окончају дуел, међутим Мектић је одлично одсервирао чиме су дошли до изједначења (5:5).

У наредном гему Виктору је пала концентрација и изгубили су сервис. Мектић и Пеја су били сигурни у њиховом најважнијем гему, што је довело до супер тај-брејка.

У њему су Хрват и Аустријанац били много бољи (10:3), што им је на крају и донеијло побједу и пласман у друго коло Мастерса у Мајамију.

Међутим, најважније је да је Ђоковић играо без бола први пут након скоро двије године, па ће бити спреман за прво коло сингла, у којем се састаје са Беноа Пером из Француске. Тај меч је постављен за трећи по реду на централном терену Мајамија и не би требало да почне прије 19.30 по нашем времену.

Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 7.972.535 долара, а Новак ће зарадити нове поене јер прошле године није наступао.

Титулу брани први играч на АТП листи Роџер Федерер.