latinica  ћирилица
23/03/2018 |  11:44 ⇒ 13:13 | Аутор: РТРС

Донација из Швајцарске за требињску Болницу

Требињска Болница добила је вриједну донацију медицинске и друге опреме из Швајцарске. Помоћ је упутио Гвидо Штокли из Удружења "Малтешки ред Швајцарске", а у Требиње је стигла захваљујући залагању брачног пара Алексић, који су поријеклом из Херцеговине. Ово је трећа донација за требињску Болницу, а сарадња ће бити настављена и даље.

Опрема која је стигла у требињску Болницу, веома је значајна - особљу ће олакшати рад, а пацијентима обезбиједити бољу услугу, истичу у руководству ове здравствене установе.

Захвални су брачном пару Алексић, чијим је залагањем по трећи пут стигла вриједна помоћ.

"Опрема ће унаприједити рад болнице, ту су медицинска помагала, опрема за кухињу, кревети, оно што је неопходно за функционисање болнице током године", рекао је директор Болнице Требиње Борислав Грубач.

Осим три донације за требињску болницу, из Швајцарске су стигле и двије испоруке за Дом пензионера. Сарадња ће, истичу у Црвеном крсту, бити настављена и даље.

Требињска болница однедавно има и нову управу, која је поставила приоритете рада - постићи бољу и свеобухватнију здравствену заштиту.

У плану је завршетак изградње новог хируршког блока и други пројекти, у којима руководство Болнице рачуна на подршку градске управе.