latinica  ћирилица
23/03/2018 |  12:37 | Аутор: РТРС

Хокејашки меч трајао шест сати

Хокејаши руског ЦСКА и финског Јокерита одиграли су у четвртак најдужи меч у историји регионалне КХЛ лиге.
Хокеј (илустрација) -
Хокеј (илустрација)

Меч у Москви трајао је 142 минута, ријешен је тек у петом продужетку сјајним голом Мике Ниемија за побједу гостију 2:1.

Утакмица је почела у 17.30 по нашем времену и завршена око пола сата прије поноћи, што значи да су се хокејаши два тима борили око шест сати!

Иначе, већ у 11. минуту резултат је био 1:1, Јокерит је повео у четвртом голом О'Нила, да би убрзо изједначио Капризов.

Меч је крају најближи био у 128. минуту када је Роман Лјубимов затресао мрежу Финаца, али је погодак поништен јер је голман Јокерита остао без кациге у дуелу са ривалом.

Јокерит је био на корак од елиминације у полуфиналу Западне конференције КХЛ лиге, а тријумфом у Москви је смањио заостатак на 3-2.

Овај резултат највише радује свакако хокејаше СКА из Санкт Петербурга, који су већ завршили свој посао у полуфиналу конференције елиминисавши Локомотиву из Јарославља са 4-1 у серији.

Што се тиче Истока, АК Барс воде 3-1 против Металурга из Магниторска, док је у дуелу Салавата Јулајева из Уфе и Трактора из Чељабинска нерјешено послије четири утакмице.

Најдужи хокејашки меч у историји одигран је у децембру прошле године када су норвешки тимови Сторхамар и Спарта играли 217 минута и 14 секунди током осам продужетака.

Међу најдужим утакмицама је и меч Стенли купа, финалне серије НХЛ лиге из 1936. године, када су Детроит и Монтреал играли 176 минута и 30 секунди.

Извор: Б92