latinica  ћирилица
24/03/2018 |  08:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Тачи: Споразум о нормализацији могућ ове године

Косовски предсједник Хашим Тачи вјерује да се споразум о свеобухватној нормализацији односа између Београда и Приштине може постићи ове године.
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu) -
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu)

"У питању није нешто на чему обје стране могу да изгубе, већ нешто од чега могу да имају добробит и да напредују у процесу евроинтеграција", рекао је Хашим Тачи у Бриселу.

Тачи је након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем и високом представницом ЕУ Федериком Могерини навео да су разговори били конструктивни и да су се односили на већ постигнуте споразуме, њихову имплементацију и сљедеће кораке.

"Косово остаје привржено свим постигнутим споразумима укључујући договор о мосту, енергетици и функционализацији тима за израду нацрта статута Заједнице српских општина", тврди Тачи.

Како каже, у том смислу много је посла остало да се уради "и од стране Србије и од стране Косова", али додаје да се на састанку у Бриселу разговарало и о сљедећим корацима у циљу свеобухватне нормализације.

Тачи сматра да иако финални договор о нормализацији може изгледати "тешко остварив" он вјерује да је то једини начин за напредак Београда и Приштине и да се може постићи уз преданост обје стране.