latinica  ћирилица
24/03/2018 |  14:40 ⇒ 17:49 | Аутор: СРНА

СНСД: ПДП оголио и демаскирао карактер своје пробосанске политике

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ сматра да је добро да јавност у Републици Српској има прилику отворено да чује ПДП који је у данашњем саопштењу потпуно оголио и демаскирао карактер своје пробосанске политике тврдећи да се Српска не пита ништа у спољној политици БиХ, придруживши се и на тај начин клубу негатора и умањивача Републике Српске.
СНСД -
СНСД

"Сматрамо и крајње лицемјерним и срамним да такви ставови долазе из странке чији је предсједник, у демократском амбијенту у Републици Српској, и као члан опозиције добио прилику да буде предсједник одбора за европске интеграције у Народној скупштини Републике Српске", наводи се у саопштењу СНСД-а.

У тексту се наглашава да је СНСД-у овакав став и приступ ПДП-а и остатка опозиције био јасан и раније, када су били принуђени блокирати њихов приједлог Механизма координације по којем се такође ништа није питало Републику Српску.

"Касније смо се сами изборили за усвојени Механизам координације по којем се ништа не може без Републике Српске и њених званичних институција", истичу у СНСД-У.

СНСД подсјећа ПДП да је јавност у Републици Српској и те како свјесна да су санкције о којима срамно и цинично говоре уведене због очувања уставног поретка Републике Српске и одбране Дана Републике, као и да ће већ од октобра у Предсједништву БиХ сједити онај који је за Републику Српску спреман трпити било какве санкције, а не онај који се само због себе боји свега, па умјесто њега странка мора одговарати чак и на писма упућена њему.

ПДП је саопштио раније данас да предсједник Републике Српске Милорад Додик "не може да брани спољнополитички интерес Српске", јер је његова стратегија спољне политике "потпуна изолација".

Из ове странке наводе да је Додик "успио да изолује Републику Српску и себе чак и од својих некадашњих пријатеља - Сједињених Америчких Држава и Израела".