latinica  ћирилица
24/03/2018 |  16:03 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Савез за промјене зрео за политичко сметљиште

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ако неко ко је члан Предсједништва БиХ из Српске не консултује ни једну институцију Републике Српске, приликом усвајања Стратегије спољне политике БиХ, онда је то "или лијени, неодговорни и површни политичар којег баш брига шта мисле људи у Српској или је неком другом, а не грађанима Српске, дужан да излази у сусрет и полаже рачуне".
Жељка Цвијановић - Фото: nezavisne novine
Жељка ЦвијановићФото: nezavisne novine

- Кад Младен Иванић, ПДП или СДС причају о имиџу Републике Српске, морам да их питам зашто лажу по страним медијима о наводним паравојним формацијама, наоружавању и милитаризацији Републике, правећи од ње безбједносну пријетњу малтене глобалних размјера, само зато што су неспособни да побиједе на изборима - истакла је она.

Цвијановићева је оцијенила да су довели у проблем институције Републике, њене грађане, борце, пензионере, студенте и све породице, стављајући мрљу на све и свакога ко овдје живи.

- Политика Савеза за промјене, ако та креација уопште и има неку политику, је опасна по грађане Српске и заслужила је да оде на политичко сметљиште. Нажалост, прича о Републици као наводној безбједносној пријетњи, само је један од метода неспособне опозиције која је изгубила сваки кредибилитет пред сопственим народом. Прије тога смо гледали звиждаљке, па кобајаги заузимање стола у Народној скупштини Републике Српске, па смо гледали издају и пузећу политику у Сарајеву. Гледали смо и како нам пријете правосуђем БиХ, истим оним које је Србе за ратне злочине судило по једном, а Бошњаке по другом закону - нагласила је Цвијановићева, која је потпредсједница СНСД-а.

У својој политичкој хистеричној немоћи, каже Цвијановићева, сад пријете како ће као објављивати и туђе мејлове.

- Не постоји институција Српске на коју нису ударали у својој политичкој лудости. Они су иначе доказани мајстори за снимања, монтаже, паковања, праћења, шпијунирања, једино нису мајстори да ураде нешто добро за грађане Српске. То је одметнута, сулуда политика и зато ће завршити тамо гдје јој је мјесто - закључила је Цвијановићева.