latinica  ћирилица
30/03/2018 |  12:10 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ СНСД, ДНС, СП- Додик: Гарантујем велику побједу наше коалиције

У Бањалуци је потписан Споразум о међусобној коалиционој сарадњи СНСД-а ДНС-а и СП-а према којем су кандидатуре на предстојећим изборима за предсједника Републике Српске и за српског члана Предсједништва БиХ припале СНСД-у. Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је ово побједничка колиција, најавивши њену велику побједу на предстојећим изборима и обећавши стабилну власт и очување Републике Српске.

"Наша коалиција никада није била доведена у питање. Могу гарантовати политичку побједу наше коалиције на предстојећим изборима", рекао је након потписивања Споразума предсједник СНСД-а Милорад Додик.

ПАВИЋ: ВАЖНО ДА ПОБИЈЕДИМО

"За нас је битно да на оба нивоа добијемо власт, да добијемо појединачне функције онда ћемо ми унутар коалиције све лако договорити", нагласо је Павић и поновио став након сједнице Предсједништва ДНС-а да ће ова странка и СП у зависности од броја гласова прве бирати међу осталим позицијама.

"Ми смо гарант стабилности у Српској, поштоваоци Устава и у будућности ћемо се концентрисати на економију и запаошљавање", изјавио је Марко Павић, лидер ДНС-а.

Истакао је да је коалиција показала да има снагу те да ће у у наредном периоду одговорити на све изазове.

ЂОКИЋ: ТРЕБА НАМ СНАЖНА СРПСКА

Предсједник СП-а, Петар Ђокић, рекао је да ће коалиција настојати да оствари добре резултате те да очекује да ће грађани дати коалцији још већу подршку на изборима.

"Треба да још више напора уложимо у обезбјеђивању напретка и нових радних мјеста. Усагласили смо се да будемо посвећени том циљу и у наредне четири године. Српска нам треба стабилна и инститиционално снажна", закључио је Ђокић.