latinica  ћирилица
03/04/2018 |  08:03 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

У Бањалуци пријем поводом Дана полиције, у Бијељини и Зворнику помени (ФОТО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач организовао је данас у Бањалуци, поводом 4. априла - Дана полиције Српске, пријем за пензионисане полицијске службенике.

Лукач је рекао да пензионисани припадници Министарства имају могућност да добију легитимације какве је данас у Бањалуци уручио пензионисаним полицајцима.

Он каже да пензионисани полицајци могу да се обрате Министарству унутрашњих послова /МУП/ да им буде издата легитимација пензионисаног припадника МУП-а.

"Разговарали смо и евоцирали полицијске успомене и ово је знак да нећемо и не желимо да заборавимо пензионисане припаднике МУП-а", навео је Лукач након пријема.

Пензионисани полицајац Илија Ковачевић, који је већ осам година у пензији, рекао је да се и данас осјећа као припадник МУП-а Српске, чијем је руководству захвалио за пријему.

Он је рекао да је за њега био изазов бити полицајац и поручио младим колегама да је, осим школовања, важна и пракса за постизање успјешних резултата.

Пензионисани полицајац Мирко Вуковић честитао је Дан полиције свим активним и пензионисаним радницима МУП-а.

Пријему је присуствовао и директор Полиције Српске Дарко Ћулум.

У Бијељини је данас, поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске, служен парастос за 14 полицајаца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату са овог подручја и положено цвијеће на спомен-обиљежје испред зграде бијељинске Полицијске управе.

Након служења парастоса и подсјећања на погинуле полицајце, на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића показну вјежбу извели су припадници Јединице за подршку ове полицијске управе, а грађани су имали прилику да виде тактичко-показне вјежбе, те изложбу полицијске опреме и службених возила.

Бијељина-помен страдалим полицајцима (Фото: СРНА)

Начелник ПУ Бијељина, Жарко Ћосић, рекао је да је обиљежавање Дана полиције, свечан догађај који показује континуитет у раду полиције током посљедњих 26 година.

- За све ове године било је и тешких ситуација, али у посљедње вријеме се подмалђујемо и кадровски и опремом. Генерације које су стварале ову полицију полако одлазе, а долазе млади припадници полицијских снага који су обучени и спремни на све изазове - рекао је Ћосић.

Дан полиције обиљежен је и у Зворнику сјећањем на полицајца Драгана Ђурића који је погинуо у терористичком нападу на Полицијску станицу прије три године, служењем помена и полагањем вијенаца на спомен-плочу 11 погинулих полицајаца у одбрамбено-отаџбинском рату.

Зворник-помен страдалим полицајцима (Фото: СРНА)

Начелник ПУ Зворник Горан Абазовић рекао је да никада неће бити заборављени погинули полицајци, који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

- Ово је прилика да са представницима локалне заједнице и борачких удружења положимо цвијеће на спомен-плоче наших погинулих колега који су дали животе за Републику Српску - навео је Абазовић.