latinica  ћирилица
09/04/2018 |  14:42 | Аутор: klix.ba

Давид Комшић из Кисељака осуђен на 30 година затвора за убиство дјевојке

Након годину и скоро два мјесеца откако је 20-годишњи Давид Комшић из Кисељака у Загребу убио бившу трудну дјевојку Кристину Крупљан која је тад имала 19 година, задавши јој 88 убода ножем, сазнао је пресуду.
Давид Комшић (фото:HANZA media) -
Давид Комшић (фото:HANZA media)

"Крив је за убиство Кристине Крупљан, у намјери да је усмрти након изласка, ножем јој је задао 73 убодне ране и 15 резних рана", рекла је суткиња.

Када је саопштила пресуду, Комшићев отац је направио сцену па је избачен из суднице. Затим су изашли и други чланови породице.

"Браво, судите дијете јер је из Босне", рекао је Комшићев отац.

"Убио ју је на јако окрутан начин. Мора платити 158.000 куна и продужава му се истражни затвор. Нема сумње да је Давид те вечери у њеном ауту испред њеног дома нанио Кристини 88 повреда", казала је суткиња, преноси Индеx.хр.

Жупанијски суд у протекла је два мјесеца саслушао свих 18 предложених свједока и провео вјештачења.

У пријашњем поступку против њега у којем је оптужен да је у априлу 2016. изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо пјешак (72) судило му се као одраслој особи.

Почетком године за тај је злочин правоснажно осуђен на 14 мјесеци затвора. Данашња пресуда за Кристинино убиство биће неправоснажна.