latinica  ћирилица
11/04/2018 |  09:21 | Аутор: СРНА

Серебреников: Моменталан одговор на угрожавање руских војника

Први замјеник предсједника Комисије за одбрану при горњем дому руског парламента Јевгениј Серебреников рекао је данас да ће Русија моментално одговорити уколико њена војска у Сирији буде погођена у могућем америчком ваздушном удару.
Руска војна машинерија (Фото: Sputnik/Evgeny Biyatov) -
Руска војна машинерија (Фото: Sputnik/Evgeny Biyatov)

Руска ваздухопловна база Хмеимим, морнаричка база Тартус и руски војници распоређени у Сирији су под чврстом заштитом док се очекује да САД изврше ваздушне ударе као одговор на наводни напад хемијским оружјем у Думи, рекао је Серебреников "Спутњику".

"Очекујемо да, у случају америчких напада, животи наших војника неће бити угрожени. Мислим да САД то схватају и да неће дозволити да се то деси, јер би, у супротном, одговор Русије био моменталан, као што је рекао начелник Генералштаба", навео је Серебреников.

Сиријски опозициони медији прошле седмице су извијестили, позивајући се на милитанте, да је сиријска војска употријебила хлор у Думи и убила око 70 људи.

Бројне државе, укључујући САД, оптужиле су за тај напад званични Дамаск, а из Вашингтона је саопштено да се разматрају сви потенцијални одговори.