latinica  ћирилица
11/04/2018 |  10:44 ⇒ 13/04/2018 | 08:26 | Аутор: РТРС

Србија: У паду војног авиона погинуо пилот; Званичници Српске упутили телеграм саучешћа

У несрећи која се данас догодила у рејону општине Ковачица, приликом редовног тренажног лета на школско-борбеном авиону "Супер галеб Г-4", погинуо је пилот мајор Роберт Калоци, а повријеђен копилот мајор Александар Матић, који је у свјесном стању превезен и збринут на Војномедицинској академији.

Авион је пао јутрос око 9.45 часова, током редовног тренажног лета. Мјештани кажу да су чули снажан прасак и видјели да се авион срушио на једној страни њиве, а да су се пилоти катапултирали на другу страну.

Мајор Калоци живот је изгубио приликом катапултирања. Обављао је дужност опитног пилота у Центру за летна испитивања Техничког опитног центра, а иза себе је оставио жену и сина.

Копилот Александар Матић је ван животне опасности и осјећа се добро.

Телеграме саучешћа породици страдалог пилота упутили су предсједник Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

- Ово је страшна и велика трагедија, за коју нико никада не може да буде спреман. Истрага је покренута и о резултатима истраге ћемо вас извијестити у најкраћем року, у складу са законом и правилима службе - навео је Вулин.

Телеграм саучешћа упутио је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик предсједнику Србије Александру Вучићу, поводом трагичног пада војног авиона. Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа премијерки Србије Ани Брнабић.