latinica  ћирилица
11/04/2018 |  11:30 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Додик: Русија увијек подржавала позицију Српске (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у разговору са делегацијом депутата Државне думе Федералне скупштине Русије да је Русија увијек пружала подршку и разумијевање за позицију Републике Српске, као и у спровођењу Дејтонског мировног споразума.
Додик са делегацијом руске Думе - Фото: РТРС
Додик са делегацијом руске ДумеФото: РТРС

Додик је на састанку у Бањалуци истакао да се Русија показала као веома важан фактор у очувању поштовања међународног права, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Он је делегацију из Русије упознао са актуелном политичком и економском ситуацијом у Српској, те истакао да је Република Српска посвећена миру и стабилности.

Додик је оцијенио као изузетно успјешну сарадњу Републике Српске и Руске Федерације на свим пољима, посебно у областима економије и културе, те изразио жељу за ширење и даље унапређење ових односа.

Састанку је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је данас у Бањалуци значај унапређења међупарламентарне сарадње и укупних односа између Републике Српске и Руске Федерације.

Делегација руске Думе у НСРС

Чубриловић је током разговара са делегацијом Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације, коју је предводио Игор Дивинскиј, први замјеник предсједника Комитета за финансије, посебно истакао веома добру сарадњу Народне скупштине Српске и Законодавне скупштине Санкт-Петербурга, као и конкретну сарадњу у области културе, образовања и науке.

На састанку је истакнут значај узајамне посјете представника законодавне власти Руске Федерације и Републике Српске, као и успостављање и унапређење сарадње на нивоу парламентарних радних тијела, с циљем размјене искустава и остваривања чвршће сарадње, а у интересу два парламента, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Делегација руске Думе у НСРС

Руску делегацију чинили су и Михаил Гулевскиј и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов.

Састанку је присуствовала и потпредсједник Народне скупштине и предсједник Одбора за финансије и буџет Жељка Стојичић, те шеф Представништва Репблике Српске у Москви Душко Перовић.

Делегација из Русије борави у дводневној посјети БиХ.