latinica  ћирилица
11/04/2018 |  15:52 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

ЛШ: Јувентус на јубилеју Роналда, Севиља на Алијанц арени

У нормалним околностима неко би помислио да је дуел Бајерн Минхен – Севиља ријешен тријумфом Бавараца у првом мечу (2:1) у Андалузији. Међутим, у свјетлу недавних дешавања у Лиги шампиона, свако ко а приори отпише екипу из Шпаније направио би велику грешку. Друга утакмица четвртфинала Лиге шампиона на Алијанц арени почиње у 20.45 часова.
Лига шампиона - Фото: илустрација
Лига шампионаФото: илустрација

Фудбалери Реал Мадрида и минхенског Бајерна, послије побједа над Јувентусом и Севиљом у првим мечевима, вечерас би на свом терену требало да овјере пролаз у полуфинале Лиге шампиона.

Реал је већ "виђен" међу четири најбоља тима у Европи, разбио је италијанског шампиона у Торину са 3:0, уз спектакуларне "маказице" Кристијана Роналда, и реванш је практично чиста формалност, уколико Јувентус не приреди једну од највећих сензација у историји елитног такмичења.

Јувентус долази на Сантијаго Бернабеу на Роналдовов јубилеј јер игра 150. утакмицу у Лиги шампиона против тима који му је један од најдражих за голове, чак седам пута је био стријелац на посљедњих девет сусрета, међу којима су два са прошлог дуела.

Уједно, званично најбољи фудбалер свијета имаће мотив на својој журки да продужи серију голова јер је на сваком од претходних 11 мечева у ЛШ био стријелац, чак 14 пута, а погодио је и у недјељу у мадридском дербију против Атлетика (1:1) у Примери.

"Роналдо је Роналдо, увијек је гладан голова. Не постоји ниједан други играч који је стријелац као он", рекао је тренер Зинедин Зидан из чијих ријечи може да се закључи да је Португалац и даље "гладан" погодака.

Јувентус је практично пред "немогућном мисијом" на терену првака Европе, посебно што ће бити без најбољег фудбалера Паула Дибале због искључења у Торину.

Нешто већу неизвјесност носи судар на Алијанц арени, гдје Севиља, послије пораза код куће са 2:1, иде на ноге Бајерну као аутсајдер.

Велику шансу Андалужани су испустили на Санчез Писхуану, имали су вођство и не баш блиставо вече Бајерна, али је баварски гигат преокренуо и отворио врата полуфинала.

Уједно, Севиља гостује у Минхену у свечаној атмосфери јер је Бајерн прошлог викенда прославио титулу шампиона Њемачке, али у Аугзбургу.

Извор: Агенције