latinica  ћирилица
11/04/2018 |  18:31 ⇒ 21:43 | Аутор: РТРС

Фудбалери Крупе надиграли Звијезду 09 у полуфиналу Купа БиХ

Фудбалери Крупе побиједили су са 4:0 Звијезду 09 у Етно селу Станишићи, чиме су практично након 90 минута постали први финалиста Купа БиХ.
Фудбалер Крупе (фото: www.nezavisne.com) -
Фудбалер Крупе (фото: www.nezavisne.com)

Звијездина бајка тако је скршена на најгори могући начин од стране Крупе која већ другу сезону заредом живи своју бајку, а изабраници Слободана Старчевића и данас су показали да су сасвим заслужено у горњем дому фудбала и ове сезоне.

Након што су домаћи први запријетили преко свог најбољег фудбалера Миљана Говедарице, Крупа је одлучила да се не шали и да што прије ријеши утакмицу у своју корист. У 6. минути, Никодијевић је упослио Нусмира Фајића, који одлично рјешава ситуацију пред голом Звијезде и доводи Крупу у водство.

Није се како треба ни наставила игра, а Крупа је већ стигла до другог поготка. Гости су одиграли јако добру акцију, а Нусмир Фајић ју је крунисао својим другим голом на утакмици. Постало је већ тада јасно да се Крупа налази јако близу пласмана у историјско финале, а ако је било икакве наде за домаће да се могу вратити у меч, отклонио их је у 34. минути још једним голом Нусмир Фајић. Овај пут је добио лопту у простор након одлично изграђене акције, те је погодио за 3:0 и за свој хетрик.

Домаћи тим није издржао ни до полувремена, а примио је још један гол. Зимско појачање Крупе Немања Миросављевић стигао је до свог првог гола у дресу новог клуба, а већ је тада постало јасно да би се домаћин могао потпуно осрамотити не повуче ли Крупа папучицу са гаса.

Ипак, гости су одиграли пуно стрпљивије и сталоженије у другом дијелу, очигледно се штедећи за предстојеће утакмице, те је сусрет на крају окончан побједом Крупе од 4:0, којом је премијерлигаш већ практично осигурао мјесто у финалу Купа БиХ.

У другом полуфиналу Жељезничар и тузласнка Слобода одиграли су неријешено 0:0 у Сарајеву.

Извор: Спорт1