latinica  ћирилица
13/04/2018 |  10:36 | Аутор: СРНА

Аничић: Средства од Србије уложити у развој спорта

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић изјавила је Срни да ће новчана средства у износу од 200.000 евра, која ће добити од Владе Србије, уложити у развој спорта и садржаја за младе.
Дивна Аничић, начелник општине М.Град - Фото: СРНА
Дивна Аничић, начелник општине М.ГрадФото: СРНА

Аничићева је навела да планирају успоставити спортско-рекреативни центар "Луке" на простору код садашњег градског стадиона.

"Планирамо уредити стадион са вјештачком подлогом и атлетском стазом, као и терене за мали фудбал, баскет и одбојку, те санирати постојећа тениска игралишта и базен", навела је Аничићева.

Она је додала да је планирано уређење простора за два бетонска стола за стони тенис, постављање шаховске табле за пензионере и трим стазе.

"То су само неки од приједлога активности за успостављање поменутог центра, а видјећемо колико ћемо моћи урадити од добијених средстава", навела је Аничићева.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је раније, након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, да ће Србија у наредном периоду издвојити пет милиона евра за помоћ појединим градовима и општинама у Српској, међу којима је и Мркоњић Град.