latinica  ћирилица
13/04/2018 |  12:08 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Рибник - Приправнички стаж за 22 приправника

Општина Рибник ће у наредних годину дана финансирати приправнички стаж за шта ће из буџета бити издвојено 130 хиљада марака. Двадесет два приправника добила су шансу да у својој општини примијене стечено знање.

Ђорђо Галић, дипломирани правник, приправнички стаж одрадиће у Центру за социјални рад у Рибнику. Ова могућност, каже, за њега значи много, јер је то предуслов за полагање стручног испита, али и шанса да кроз рад покаже и прошири своје знање.

"Очекујем прије свега добру сарадњу и да ми пруже одређено знање, како бих даље могао да конкуришем на тржишту рада или да останем ту ако се укаже прилика", каже Галић.

Приправнички стаж приправници ће моћи полагати и у Дому Здравља. Из ове установе истичу да ће свима омогућити да стекну потребно искуство, али и да од старијих колега науче све што је потребно у њиховој струци.

"Испред Дома Здравља нудимо им да стекну одређено искуство за тих предвиђених годину дана приправничког стажа, и да у том периоду од радника у њиховој струци науче све што је потребно да би сутра могли самостално да обављају свој посао", наглашава директор ЈУ "Дом здравља Рибник" Никола Јанковић.

Општина Рибник стипендира све редовне студенте. За ову намјену из буџета ће бити издвојено 90.000 марака, истакао је начелник Раденко Бањац. Након завршених студија, шансу за први посао, приправници су добили у својој општини. 

"Општина Рибник и њено руководство показују колико је нама стало да наши млади људи стекну искуство и буду сутра спремни за тржиште рада. Сигурно да ћемо уложити све напоре да што већи број наших приправника након завршеног приправничког стажа остане на подручју наше општине", рекао је начелник Општине Рибник Раденко Бањац.

22 приправника приправнички стаж обављаће у Културно-спортском центру, Народној библиотеци, Центру за социјални рад, Дому здравља, Комуналном предузећу, Земљорадничкој задрузи и Шумском газдинству у Рибнику, те у Адвокатској канцеларији "Дин Тешић" и "Крајина класу" у Бањалуци.