latinica  ћирилица
13/04/2018 |  12:41 | Аутор: СРНА

"Кривци за убиство Оливера Ивановића морају одговарати"

Помоћник генералног секретара за владавину права и безбједносне ситуације у Департману за мировне операције УН Александар Зуев поручио је да се морају пронаћи и одговарати кривци за убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића и припадника српске Жандармерије Стевана Синђелића.
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN) -
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN)

Зуев се данас у Београду састао са министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем и упознао га о реформама у оквиру УН које се односе на област безбједности, као и корацима које ће УН предузети у оквиру мултинационалних полицијских операција.

Стефановић је истакао да бројни проблеми потврђују да је општа безбједносна ситуација на Косову и Метохији врло озбиљна, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Он је поновио досадашње ставове Србије о потреби континуираног присуства мисије Унмика на терену, која у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН има задатак да се стара о владавини права и безбједности на подручју Косова и Метохије.

Теме разговора биле су, између осталог, и Интерполове потјернице које је Србија расписала за лицима због ратних злочина, пружање уточишта разним бјегунцима од закона на Косову и Метохији и константно растући проблем кријумчарења наркотика.

Стефановић је упознао Зуева о тренутном ангажовању српске полиције у мултинационалним полицијским операцијама, односно мировним мисијима УН.

Он је истакао снажну посвећеност МУП-а и државе Србије напорима за очување безбједности у свијету.