latinica  ћирилица
13/04/2018 |  14:10 ⇒ 14/04/2018 | 10:26 | Аутор: РТРС

Додик у Бону- Договорена сарадња Српске и Дојче телекома (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик боравио је у посјети Бону, на позив управе Дојче телекома.

Додик се састао са члановима Управе ове компаније и посјетио Центар за сајбер одбрану и Галерију иновација Дојче телекома.

Резултат ове посјете, коју предсједник Српске оцјењује успјешном, јесте договор о конкретним заједничким пројектима.

Додик у Бону (Фото: РТРС)

У фокусу састанка предсједника Српске са члановима управе Дојче телекома различити аспекти могуће сарадње ове компаније и Републике Српске.

Прије свега, када је ријеч о образовању и усавршавању младих. Акценат и на рјешењима, која Дојче телеком примјењује у пројектима паметних и сигурних градова.

"Ту смо постигли одређене договоре. Људи из Дојече телекома су заинтересовани да с нама сарађују. Постигнут је договор да буде развијен пилот пројекат у оквиру стратегије паметних и сигурних градова и да буде имплементиран у Републици Српској у наредном времену", навео је Додик.

Додик у Бону (Фото: РТРС)

За тај пројекат биће изабрана једна локална заједница у Српској. Договор је постигнут и у области борбе против сајбер криминала.

Предсједник Српске најављује партнерство које ће, појашњава, подразумијевати блиску сарадњу институција Српске и Дојче телекома.

Додик у Бону (Фото: РТРС)

"Мислим да оваква сарадња са овом компанијом свакако може да побољша наше шансе у вези с примјеном различитих облика технолошких рјешења и да омогући у тим областима знатан број запослених, прије свега младих и стручних лица" истакао је Додик.

Најављује да ће ове године бити разрађена стратегија сарадње и акциони план примјене неких одредаба, договорених на састанку са члановима Управе њемачке компаније, задуженим за иновације, тржиште, борбу против сајбер криминала и односе са државама и владама.