latinica  ћирилица
13/04/2018 |  14:50 ⇒ 14:56 | Аутор: СРНА

Ребић и Милина о мјешовитим граничним патролама

Директор Полиције Србије Владимир Ребић и Полиције Хрватске Никола Милина су на граничном прелазу Батровци/Бајаково разговарали о успостављању заједничких мјешовитих патрола на граници, с циљем сузбијања илегалних миграција и веће безбједности заједничке границе.
Гранични прелаз - Фото: Novosti.rs
Гранични прелазФото: Novosti.rs

"Разговарали смо о успостављању заједничких мешовитих патрола које ће обезбедити бољу заштиту државне границе, сузбијање илегалних миграција и бољу размену информација о стању безбедности на заједничкој државној граници", рекао је Ребић.

Он је додао да је успостављање мјешовитих патрола са хрватском полицијом предвиђено Акционим планом за преговарачко поглавље 24, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

"Ми и тиме јасно показујемо опредељеност МУП-а и Србије у испуњавању услова за чланство у ЕУ", рекао је Ребић.

Он је захвалио Милини на сарадњи која је резултирала недавним хапшењем српског држављанина чији су иницијали Д.В. у Хрватској на основу међународне потјернице МУП-а Србије, због сумње да је у Београду извршио тешко убиство.

Ребић и Милина су на састанку констатовали да је сарадња двије полиције веома добра и да је карактеришу отвореност, поузданост и ефикасност у сузбијању свих видова криминалитета, посебно прекограничног.