latinica  ћирилица
13/04/2018 |  17:34 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

Билећа: Бурна сједница СО; Изабрано ново руководство

У Билећи још једна бурна сједница Скупштине општине, на којој је изабрано и ново скупштинско руководство.

Након што је на прошлој сједници Блажо Вујовић поднио оставку на мјесто предсједника скупштине, данас је нова скупштинска већина изабрала новог предсједника, четвртог по реду у овом сазиву.

И ову сједницу обиљежиле су непримјерене дискусије, међусобне прозивке и увреде одборника.

Опозициона скупштинска већина која је формирана на прошлом засједању није преживјела ни до прве наредне сједнице.

Након што се одборник ПДП Срђан Роган приклонио већини окупљеној око СНСД, начелник Миљан Алексић поново има подршку већине одборника, а нови члан већине Срђан Роган изабран је за предсједника скупштине. На његову адресу из реда дојучерашњих савезника упућиване су прозивке да је дрес промијенио за новац.

Роган је изјавио да су оптужбе на његов рачун глупости и ноторне лажи те да он никада за такве ствари не би узимао новац.

Он је рекао да се опредијелио за подршку начелнику јер га је конкретним развојним пројектима увјерио да ту подршку заслужује. Начелник Алексић тврди да општина није у тако лошем стању као што то појединци представљају, и да ће сада стабилна већина радити квалитетно.

Одборници опозиције, чија је већина поново била кратког даха, не мисле тако. Сматрају да ни ова нова неће потрајати, а да Билећи слиједи економски колапс.

За годину и по дана у билећкој скупштини неколико пута је мијењана већина, неколико одборника је искључено из партија из чијих су редова изабрани или их искључење чека, а четири пута је биран предсједник Скупштине. Буџет за ову годину још није ни разматран.